Vi guidar: Wellnessvistelser i Sverige


Dags att hälsoboosta? En resa är en skön paus från vardagslivet. Glöm disk och storhandling, stäng av datorn, pusta ut och njut. I Sverige är vi bortskämda med vackra och kontrastrika landskap, mysiga städer och fina hotell. Du behöver alltså inte resa långt för att ladda batterierna, oavsett om du föredrar att göra det på spa, i naturen eller med hämtmat på hotellrummet. Här listar vi några må bra-vistelser i vårt avlånga land.

Rå om dig själv på spa

Källa: iStock/James_Gabbert

Unna dig egentid och passa på att bli ompysslad. Glöm allt vad vardagsstress heter och fokusera istället på en trave böcker, goda måltider och total avkoppling. Oavsett om det är massage, ansiktsbehandlingar eller bara ett skönt bad du längtar efter, vimlar det av fina spahotell i Sverige.

Detoxa i morgonrocken

Källa: iStock/gerenme

Dags för nya vanor? En detox är en perfekt kickstart för att komma igång. Övernatta på ett härligt hotell med fokus på ekologiska, närproducerade råvaror. Kombinera med sköna långpromenader i naturen och passa på att sova ut i hotellsängen. Flera hotell runtom i landet erbjuder även personlig hjälp med att nå en mer hälsosam livsstil.

Ge dig iväg på cykelsadeln

Källa: iStock/knape

Vinden i håret och vackra landskap – ge dig ut på cykelsemester i vårt avlånga land. I Sverige finns det fantastiska möjligheter för dig som vill ta dig fram på två hjul, från djup skog och fina sjöar till pittoreska fiskebyar och lantliga leder. Här tipsar vi om några sträckor som är som balsam för själen.

Vackra vandringsleder

Källa: iStock/Martin Wahlborg

Upplev äventyr och lugn i ett. Precis som med en cykelsemester, vimlar det av fina leder för dig som vill ladda batterierna med naturnära upplevelser. Sörmlandsleden är ett fint alternativ för dig som inte vill resa allt för långt. Denna led varierar från en tuff vandring till en vanlig morgonpromenad och här får du bland annat passera sjöar och böljande landskap.

Time out i en ny stad

Ystad. Källa: iStock/Tonygers

Våra vackra storstäder i all ära, men i Sverige vimlar det av idylliska småstäder, från pittoreska fiskebyar till romantiska samhällen med torg och korsvirkeshus. Sverige är verkligen en guldgruva när det kommer till välbevarad historisk charm. Vi rekommenderar bland annat Ystad, Visby, Gränna och Smögen.

Tränings- eller yogaresa

Källa: iStock/Mikael_Broms

Allt fler resenärer väljer bort att luta sig tillbaka i en solstol och föredrar istället att få upp flåset på semestern. Det finns flera alternativ för att anpassa en träningsresa efter dina förutsättningar. Flera hotell specialiserar sig på en viss aktivitet som till exempel yoga, segling, golf eller vandring. I landets norra delar kanske en skidresa kan locka?

Traditionell staycation

Källa: iStock/alxpin

Ibland räcker tiden inte till och då kan ett enkelt miljöombyte göra susen. Checka in på ditt favorithotell i din hemstad och se till att unna dig något extra. Beställ hämtmat till rummet eller ät något läckert i hotellrestaurangen. Njut av att bara vara, ta en skön sovmorgon och tassa ner till en framdukad frukost.


Relaterade artiklar