Svenska spafavoriter


Egentid och avkoppling är något som de flesta av oss längtar efter, men som idag känns mer som ett exklusivt undantag än en självklarhet. Hälsa och välmående är två av de viktigaste faktorerna för ett balanserat vardagsliv, ett liv där tiden ofta springer ifrån oss och stressen tar överhand. Att prioritera lite välförtjänt vila där laptops och mobiltelefoner byts ut mot favoritböcker är därför otroligt viktigt. Tur är väl då att vårt avlånga land står för ett flertal välrenommerade spa- och wellnesshotell. 

Foto: Grand Hotel Saltsjöbaden

Grand Hotel Saltsjöbaden

Detta anrika hotell daterar tillbaka till år 1893 och är ett av huvudstadens mest omtyckta spahotell. En lugn oas endast 30 minuter från centrala Stockholm och med Östersjöns friska havsbris ständigt närvarande. Hotellet erbjuder ett flertal härliga spapaket, med allt från dagspa till spa med övernattning. Oavsett vilket spapaket du väljer, ingår entré till det exklusiva Grand Spa, som bland annat imponerar med en 15 meter lång inomhuspool, jacuzzi, torrbastu, ångbastu, ett modernt gym samt lån av badrock, tofflor och handduk. 

Foto: Sankt Jörgen Park

Sankt Jörgen Park

Sankt Jörgen Park är ett väldesignat hotell beläget i trendiga Göteborg, som erbjuder avkoppling för alla kroppens sinnen. Hotellet kombinerar spännande arkitektur med vacker konst och har ett prisbelönt spa med många välutformade spapaket, både med och utan logi. Besökare kan ta del av specialutformade sparitualer som alla garanterar maximal avkoppling och välmående. Till ritualerna används varma och kalla källor, bastur, duschar och bad samt utvalda spaprodukter. Sankt Jörgen Park har även ett stort utbud av välgörande behandlingar, som massage, kroppsbehandlingar och ansiktsbehandlingar. Dessutom har alla som bokar en behandling tillgång till hotellets Pool Lounge och Sportclub. 

Foto: Vadstena Klosterhotell

Vadstena klosterhotell

Vid Vätterns kant ligger Vadstena Klosterhotell, där historiens vingslag möter modern design. Den anrika klosterbyggnaden är välbevarad och tar med sina gäster på en medeltida djupdykning bland mytomspunnen, svensk historia. Spakonceptet på KlosterSPA är utformat kring Pilgrimens sju nyckelord, vars innebörd står för människans längtan och behov av inre frid. Hotellet erbjuder både dagspa och spapaket med övernattning samt ett flertal välgörande behandlingar och kurer. Behandlingarna genomförs med egengjorda spaprodukter med inspiration från det Östgötska landskapet. För ytterligare sinnesro erbjuder Vadstena Klosterhotell även yogaklasser, både i grupp och privat. Det finns även ett modernt gym med möjlighet till personlig tränare, kostrådgivning och löpcoach. 

Foto: Strömstad Spa & Resort

Strömstad Spa & Resort 

Det är få saker som slår en spavistelse i Bohuslän. Strömstad Spa & Resort är vackert beläget precis vid havet och bjuder på en naturnära upplevelse med en internationell touch. Många säger till och med att resorten är Sveriges version av Franska rivieran. Hotellet kan stoltsera med sitt Decléor Aroma Spa, som inte bara upptar en av hotellets våningar utan två. Här finns bland annat saltvattenpool, utomhusjacuzzi, ångbastu och finsk bastu. Dessutom erbjuds ett stort utbud av spabehandlingar. Utöver klassiska behandlingar finns Duobehandlingar, Fish Spa och behandlingar speciellt anpassade för gravida. För besökare som vill hålla träningsrutinen vid liv har hotellet en träningsanläggning med moderna maskiner för styrke- och konditionsträning. 

Foto: Ästad Vingård

Ästad Vingård 

I utkanten av naturreservatet Åkulla Bokskogar i Varberg, ligger det familjeägda hotellet Ästad Vingård. Hotellet ligger på ekologiska odlingsmarker och har ett gediget lantbrukarfokus långt från storstadsstressen. Här finns även Sinnenas Spa, en spaanläggning vars koncept utgår från naturens fyra grundelement –  jord, luft eld och vatten. Med en genomtänkt spafilosofi, över 50 hektar ängsmark och 15 000 vinstockar, välkomnar Ästad Vingård dig till det halländska inlandet för en naturnära spavistelse i ekologisk anda. Hotellet erbjuder både dagspa och olika spapaket med såväl övernattning som kulinariska upplevelser. Sinnenas Spa har fyra bastubad, varav en undervattensbastu som sägs vara världens enda. Dessutom finns sju uppvärmda spabad, många av dem är placerade under bar himmel. För den som vågar finns även möjlighet till ett uppfriskande dopp i någon av de kristallklara källvattensjöarna. 

,

Relaterade artiklar