Sex makalösa stränder i Thailand


Man behöver inte leta länge i den thailändska övärlden för att hitta solvarma stränder, smaragdgrönt vatten och vajande palmer – inte sällan kan dessa platser även erbjuda ett härligt, avskilt läge långt från turistorternas liv och larm. Vi har handplockat sex favoritställen – från Koh Samuis sagolika stränder till ön i Phi Phis skärgård där filmen “The Beach” spelades in. Så oavsett om du är på jakt efter häftiga naturupplevelser, party eller sol och bad finns det garanterat en avskild liten bit av paradiset för just dig.

Maya Bay, Phi Phi Islands. Foto: iStock

Maya Bay, Ko Phi Phi Le

Ko Phi Phi Le är en underskön liten ö i Phi Phi-skärgården som bjuder på natursköna omgivningar, vackra kalkstensformationer och silkeslena sandstränder. Dessutom är det långgrunt, vilket passar perfekt för barnfamiljer som är på jakt efter en badupplevelse utöver det vanliga. Maya Bay kan bocka av många kriterier för en äkta paradisstrand – till exempel var det här som Di Caprio-filmen The Beach från 2000 spelades in. Ön är ett måste för dykare och för de som vill se mer av Ko Phi Phi Le med omnejd kan följa med ut på båtturer runt ön. På stranden finns en liten kiosk där du kan köpa snacks och dryck men planerar du att stanna hela dagen gör du bäst i att packa en picknickkorg. För att kunna ta vackra foton (dvs utan människor) och knipa de bästa platserna rekommenderas att komma hit tidigt på morgonen.

Silver Beach, Ko Samui. Foto: iStock

Silver Beach, Ko Samui

Silver Beach, eller Haad Thong Ta-khian som den heter på thailändska, är en 250 meter lång strand omringat av berg som skiljer av viken från det mer välbesökta området Chaweng på öns östra sida. Här finns ett hyfsat utbud av hotell och restauranger att välja mellan, lugna badvatten att svalka sig i, samt utmärkta förhållanden för snorkling. Du befinner dig endast en halvtimmes bilresa från Samui International Airport, vilket gör denna avskilda pärla till ett lättillgängligt resmål att ta sig till.

Ko Tao. Foto: iStock

Ao Tanot Bay, Ko Tao

Trots att det inte är helt lätt att ta sig till Ao Tanot Bays så kan vi lova att platsens skönhet och avkopplande atmosfär definitivt är mödan värt. Längs ön Ko Taos klippiga men lugna kust hittar du kristallklart vatten, gästvänlig lokalbefolkning och ett färgsprakande undervattenslandskap med en rik fauna av nyfikna fiskar. Själva Ko Tao är liten men naggande drömmig, och vid foten av öns djungeltäckta kulle hittar du flera restauranger och barer.

Bamboo Island, Phi Phi Islands. Foto: iStock

Bamboo Island, Ko Phi Phi Don

Om du är på jakt efter en bit av paradiset kommer nationalparken Bamboo Island, knapp timmes båtfärd från Ko Phi Phi Don, inte göra dig besviken. Bamboo Island tillhör Phi Phi Islands och kan bjuda på gnistrande vita stränder och långgrunt, kristallklart vatten – dessutom finns det mycket att upptäcka under ytan för den som packat sin snorkel och cyklop. Längs vägen ut till Bamboo Island passerar ni Hin Klang där det finns ett makalöst vackert korallrev att utforska. Planerar ni en resa hit så se till att ta med kontanter. Vid ankomst tas det nämligen ut en entréavgift på 400 THB för att stiga iland.

Mae Haad Beach, Ko Phangan. Foto: iStock

Mae Haad Beach, Ko Phangan

Oexploaterade vita stränder, en stor artrikedom av havsliv och ett så avskilt läge att du skulle kunna räkna antalet andra besökare på en hand. Detta är bara några av anledningarna till att Mae Haad Beach är den perfekta destinationen för en stunds avkoppling. De tappra få som lyckas ta sig hit (ön kan endast nås via en sandrygg som kommer fram under lågvatten) kan njuta av prunkande papayaträd och kokospalmer, samt det myllrande livet i det omgivande korallrevet. Vi rekommenderar att du tar med dig mycket vatten och något att äta då det är glest mellan butikerna i området.

Haad Rin Beach, Ko Phangan. Foto: iStock

Why Nam Beach, Ko Phangan

Why Nam Beach ligger på Ko Pangans sydöstra spets och är en lugn havsvik kantad av vajande palmer där det bjuds på utmärkta förutsättningar för skönt strandhäng både på dagen och natten. Här kan du lapa sol, ta en härlig simtur (akta dig för klipporna när du ska upp igen bara) och bevittna den enastående solnedgången innan det är dags att bege sig till närliggande Haad Rin Beach för ett traditionsenligt Full Moon Party. Festen äger endast rum natten innan eller natten efter fullmåne och är ett förtrollande skådespel av färger, musik och eldkonster av alla former.

,

Relaterade artiklar