Romantiska destinationer att drömma om


Om man lägger mer tid på jobbmailen och vardagsrutinerna än på kvalitetstid med sin käresta är det hög tid att glömma bort omvärlden i några dagar och unna varandra en romantisk getaway för två. Beslutsångest? Inga problem – vi har koll på några av de hetaste destinationerna.

Salzburg. Foto: iStock/bluejayphoto

Salzburg, Österrike

Salzburgs ikoniska skyline går inte att ta miste på. Kyrkspirorna och den barocka katedralens torn får det att kännas som om man klivit in i ett vykort och i den världsarvslistade stadskärnan möts man av den ena sevärdheten efter den andra. För par som gillar att ha agendan full av musik är Salzburg ett perfekt val. Staden är känd för sin kulturscen och sina många konserthallar, så missa inte chansen att njuta av några klassiska musikföreställningar tillsammans.

Island. Foto: iStock/RobertHoetink

Reykjavik, Island

Finns det något mer romantiskt än att uppleva norrskenet tillsammans? Knappast. I Reykjavik får man chansen att se denna mystiska, gäckande ljusshow med egna ögon. Reykjavik må vara litet, men det råder ingen brist på charmiga restauranger att prova sig fram bland. Närheten till det karga landskapet och ändlösa utflyktsmål gör detta till en fantastisk destination för äventyrslystna par, men man får såklart inte missa ett avkopplande dopp i den Blå lagunens ångande vatten.

Budapest. Foto: iStock/focusstock

Budapest, Ungern

Budapest är fullt av vackra byggnader och romantiska promenadvägar som leder längs Donau och upp till slottet, där man dessutom får en av Europas vackraste utsikter. Här uppe skålar man för kärleken i tornet på den sagolika restaurangen Halazsbastya, som har utsikt över floden och parlamentet. Är ni här under vintern kan ni fortsätta till den centrala parken Városligeti Műjégpálya och bege er ut på isrinken hand i hand, innan ni värmer upp er i ett av Budapests berömda termalbad. Dessutom har Budapest ett spännande nattliv – perfekt om man vill dansa tillsammans inpå småtimmarna.

Brygge. Foto: iStock/seewhatmitchsee

Brygge, Belgien

Letar man efter sagostäder är det få destinationer som kan konkurrera med Brygge. Denna medeltida stad i Belgien är full av romantik, från de gotiska kyrkorna till de glittrande kanalerna. Ungefär som Amsterdam, fast mindre, mysigare och utan nattklubbarna. Kanalen Rozenhoedkaai är en av de flitigast fotograferade platserna i Brygge och väl på plats förstår man varför det är så lätt att bli förälskad här.

Santorini. Foto: iStock/ChrisHepburn

Santorini, Grekland

Att se solen gå ner över Santorini skulle kunna få vem som helst att bli kär. Det finns en anledning till varför denna grekiska vulkanö har en speciell plats i mångas hjärtan – ön är nästan för vacker för att vara sann. Längs klipporna klättrar längor av vitkalkade, cykladiska hus med stänk av blått och framför dem breder Egeiska havet ut sig. Mikrobryggerier, vingårdar och matupplevelser utöver det vanliga gör Santorini till ett perfekt resmål för foodieparet. De underbara stränderna är förstås inte heller helt fel.

Paris. Foto: iStock/MasterLu

Paris, Frankrike

Det finns flera anledningar till varför staden har fått en plats som romantikens hemstad – den charmiga atmosfären, mysiga gator, vackra byggnader och fantastisk mat. Köp på er franska delikatesser och goda viner och slå er ner i en av stadens fina parker eller vid floden för en pick-nick i solnedgången. Mer romantiskt än så blir det knappast.


Relaterade artiklar